3,4M€ en Ajuts per a Ajuntaments

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Ple de la Diputació aprova 3,4M€ en ajuts per a ajuntaments

Els consistoris podran acollir-se als programes del Pla d’Acció Local per inversions, fer front a la despesa ordinària i millorar els camins municipals

Respecte del PHE, Reñe afirma que Catalunya pot “gestionar perfectament sense tensions un ús adequat de l’aigua garantint els regadius i els cabals mediambientals, el problema és la incorporació de més hectàrees que fa el PHE”El ple també ha aprovat una moció a favor del desplegament de l’aranès i una altra per reclamar l’alliberament del peatge de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida i el desdoblament de la N-240

En el transcurs del ple també s’ha donat llum verda a la modificació de crèdit que permetrà finançar amb 3,3M€ la construcció dels edificis del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres els tres programes específics del Pla d’Acció Local de la Diputació de Lleida per al 2016, que suposen un total de 3,4M€ per als ajuntaments de la demarcació de Lleida.

Es tracta del Programa d’inversions locals, que compta amb una aportació de 1.353.627 euros; el Programa d’arrendaments i subministraments, amb 1.800.000 euros i el Programa per al manteniment de la xarxa de camins locals, amb una aportació de 300.000 euros.

L’aprovació d’aquests plans és una mostra de la voluntat de l’equip de govern de la corporació de garantir el ple suport econòmic als ajuntaments durant tot l’any 2016.

En contra del PHE i al costat dels regants

En l’apartat de mocions el Ple ha aprovat aquest divendres una moció en contra del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre i a favor d’un Pacte Nacional de l’Aigua.

A través de la moció, la corporació es posiciona al costat dels regants i exigeix “garanties i concessions dels regadius històrics i d’aquells que s’estan executant, ja que fan possible una economia agrícola i avançada que representa un percentatge del PIB del país molt important”.

El text també reclama la defensa dels cabals mediambientals al tram final dels rius Ebre i Segre i accions per a la millora de l’eficiència dels regs per tal de poder garantir un futur adequat a les necessitats mediambientals de tots els habitants.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que Catalunya pot “gestionar perfectament sense tensions un ús adequat de l’aigua garantint els regadius i els cabals mediambientals, el problema és la incorporació de més hectàrees que planteja el PHE”.

“No ens deixem enganyar per aquest pla”, ha dit Reñé, que ha remarcat que  “és possible garantir els regadius de Lleida mantenint els cabals ecològics i mediambientals”. “Reclamem i exigim les garanties i concessions dels regadius històrics i d’aquells que s’estan executant. Ho podem dir més fort, però mes clar no ho diu ningú”.

En la seva intervenció durant el Ple ha explicat que el PHE genera tensions entre territoris o sectors econòmics. En aquest sentit, la moció insta la Generalitat de Catalunya a promoure un Pacte Nacional de l’Aigua, que compti amb el consens i la unitat de tot el territori.

Alliberament de l’AP-2 i millora de la N-240

El ple també ha aprovat una moció a favor de l’alliberament del peatge de l’AP-2 des de Montblanc fins a Lleida i al desdoblament de la N-240 com a solució a l’elevada sinistralitat d’aquesta carretera.

La moció exigeix al Ministeri de Foment l’agilització en els treballs d’execució de les rotondes previstes als diferents punts de la N-240 per a reduir els encreuaments perillosos i portar a terme les actuacions necessàries per a disminuir la sinistralitat en punts concrets del traçat construint una doble via per a accedir a les zones urbanes i industrials, reduint la sinistralitat i convertint l’actual traçat en una via més ràpida i segura.

El Ple de la corporació lleidatana ha donat llum verda a aquesta moció dos anys després de l’aprovació d’una altra moció de suport a la plataforma “Prou morts a la N-240” que plantejava a l’administració competent l’aplicació de mesures urgents per a disminuir la sinistralitat d’aquesta carretera.

Altres mocions aprovades

També s’ha aprovat una moció per al desplegament immediat de la Llei 35/2010 de l’occità, aranès a l’Aran que va ser aprovada al Parlament de Catalunya l’1 d’octubre de 2010 i per la dotació al Conselh Generau d’Aran dels recursos per a la realització d’accions a favor de la preservació de l’aranès.

Finalment, el ple de la corporació ha donat llum verda a una moció per instar al Govern de la Generalitat a resoldre els dèficits urgents en matèria d’infraestructures educatives a les Terres de Lleida.

Punts aprovats

El Ple de la corporació ha aprovat el conveni marc de col·laboració entre la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida (UdL), per a l’impuls i construcció dels equipaments del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal per un import de 3,3M€.

També s’ha aprovat el conveni entre l’Agència Tributària de Catalunya i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, per ampliar el cobrament en executiva de valors de la Generalitat a ciutadans lleidatans.

Un altre punt aprovat ha estat el conveni entre la Diputació de Lleida i el Lleida Esportiu Terraferma club de futbol, per fomentar l’activitat esportiva durant la temporada 2015/2016 i el conveni amb el Força Lleida Club Esportiu, per a la participació en la lliga Adecco LEB or, temporada  2015/2016.

Finalment, s’ha aprovat la delegació a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) de la gestió i recaptació de diferents ingressos de dret públic i taxes dels ajuntaments de Bausen, Gerb, Aitona, Bovera, Fígols i Alinyà i la Coma i La Pedra.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.732 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×