Aprovats més de 3,2 M€ per a socorrisme, manteniment de consultoris mèdics i teleassistència

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Aprovats més de 3,2 M€ per a socorrisme, manteniment de consultoris mèdics i teleassistència

En la Junta de Govern la Diputació de Lleida celebrada ahir dilluns per col·laborar amb el món local a subvenir les despeses en accions de Salut Pública

La Diputació de Lleida ha resolt aquest dilluns 3.262.454,95 euros en línies d’ajut per als ajuntaments i consells comarcals després que la Junta de Govern hagi aprovat la relació de beneficiaris de diferents línies i convocatòries en matèria de Salut Pública. Aquests ajuts s’han atorgat per concurrència amb bases reguladores i convocatòria pública per a tots els ens locals beneficiaris.

Concretament, la institució destinarà 1.688.316,55 euros a 183 consistoris municipals perquè puguin fer front a despeses de funcionament i administració dels consultoris mèdics. Segons la presidenta Rosa Maria Perelló “es tracta d’un ajut bàsic i fonamental perquè des dels mateixos municipis es faciliti l’atenció de capçalera i evitar així el desplaçament de la població”.

En relació amb el servei de salvament i socorrisme de les piscines municipals, la Junta de Govern ha donat el vist-i-plau a una despesa d’1.177.308,82 €, que en aquest cas, correspon a les peticions d’ajut que han presentat 158 ajuntaments per a la contractació de 340 socorristes durant els mesos d’estiu.

L’ajut per a cada ajuntament depèn del nombre de socorristes contractats i oscil·la entre els 4.500 i els 8.500 euros; el seu atorgament garanteix, en bona part, l’obertura d’aquestes instal·lacions d’acord amb la normativa de la seguretat per als banyistes.

La Junta de Govern també ha resolt  favorablement 396.829,58 € que, en aquest cas, s’han atorgat a 11 consells comarcals (Garrigues, l’Alt Urgell, l’Urgell, el Pallars Jussà, el Solsonès, la Noguera, la Segarra, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell i Segrià), així com també a l’Ajuntament de Lleida per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d’urgència social.

Prèviament a l’aprovació per Junta de Govern, totes aquestes resolucions d’ajut han estat informades favorablement per la comissió de Salut Pública de la Diputació de Lleida.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 80 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×