Prop de 300 esquiadors competiran a l’Open Vall Fosca

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Prop de 300 esquiadors competiran a l’Open Vall Fosca

El dissabte 16 de febrer, tindrà lloc la 15a edició de la travessa internacional d’esquí-alpinisme Open Vall Fosca, organitzada pel Club d’Esquí Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, que se celebra cada dos anys.

A punt de tancar les inscripcions, ja que poden participar un màxim de 150 equips, l’Open comptarà entre els seus inscrits amb noms destacats en l’àmbit de l’esquí de muntanya.

El recorregut es definirà els dies previs de la cursa en funció de la meteorologia i del perill d’allaus. Com en les edicions anteriors, serà inèdit, els participants no el coneixeran fins el dia abans, i els permetrà gaudir de l’esquí de muntanya i de l’entorn i els paisatges d’aquest indret dels Pirineus, ubicat a l’entorn del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

Al 2017 es va realitzar un recorregut de 22 km, i un desnivell acumulat de 1.900 metres, que es va traçar per una zona segura al voltant de la Coma d’Espòs i Montorroio (2.862 m), cim veí del Montsent de Pallars.

El recorregut i les característiques de la cursa es presentaran als participants en el brífing que es realitzarà el divendres 15 de febrer a les 20 h, a la carpa instal·lada a la Plana de Mont-ros, al municipi de la Torre de Capdella. En aquest espai també es farà la recollida de dorsals el mateix divendres a la tarda, i el lliurament de premis el dissabte a les 14.30 h.

15 edicions de l’Open

Al 1995 es feia la Iª Travessa d’esquí alpinisme Pallars Jussà – Vall Fosca, amb pocs mitjans, molta il·lusió i un esperit de fer una travessa d’esquí alpinisme en estat pur. En aquella primera edició van participar-hi 42 parelles i es van posar les

bases de la que ara és possiblement la travessa més popular del Pirineus dins d’aquesta modalitat.

Durant aquests anys, esquiadors que ara formen part de l’elit de l’esquí-alpinisme han guanyat la cursa. Així, per exemple, al 2008, Kilian Jornet juntament amb Javier Martin, van ser els vencedors en categoria masculina, i en categoria femenina, la també coneguda Mireia Miró amb Izaskun Zubizarreta.

La Vall Fosca, una destinació d’esquí de muntanya

L’èxit de l’Open Vall Fosca durant tants anys, l’augment d’esquiadors de travessa en general, i en concret també a la Vall Fosca, i les grans possibilitats que ofereixen les muntanyes del municipi, han fet que l’Ajuntament de la Torre de Capdella comenci a desenvolupar aquest any un projecte d’estació d’esquí de muntanya.

Dins d’aquest projecte es dissenyaran diferents itineraris d’esquí de muntanya que buscaran un equilibri de dificultat física i tècnica, per poder donar resposta a un ampli ventall d’usuaris. Alguns dels itineraris seran també aptes per a fer amb raquetes de neu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 192 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×