El Geoparc Orígens incorpora 30 noves entitats col·laboradores

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Geoparc Orígens incorpora 30 noves entitats col·laboradores

  • Amb aquestes noves incorporacions el Geoparc suma una cinquantena d’entitats col·laboradores.
  • L’increment del nombre d’entitats col·laboradores és una de les recomanacions que va fer la UNESCO durant el procés de revalidació.
  • Aquesta activitat s’inclou en el marc de la VII Setmana dels Geoparcs Europeus que se celebra al Geoparc Orígens del 21 de maig al 5 de juny.

Dins el marc de la VII Setmana dels Geoparcs Europeus, s’ha celebrat la primera trobada de les entitats col·laboradores del Geoparc mundial UNESCO Orígens a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc.

La trobada ha servit per a què les 25 entitats assistents presentessin els seus projectes en un espai d’intercanvi on crear xarxa i sinèrgies entre empreses i associacions.A l’acte, han coincidit tant les entitats col·laboradores existents com les que han entrat enguany amb la nova convocatòria que es va obrir el passat mes d’octubre de 2022, tot seguint una de les recomanacions de la UNESCO. En aquesta convocatòria s’hi van presentar 37 empreses de les quals 30 han estat acceptades per ser entitats col·laboradores, després de passar un procés de selecció.

Alhora, durant la trobada s’ha dut a terme la signatura dels nous convenis que, afegits a les entitats anteriors, sumen ja una cinquantena.

Els convenis garanteixen un compromís mutu de visibilitat i reconeixement, alhora que ajuden al visitant a identificar aquelles empreses que segueixen uns valors de qualitat i respecte d’acord amb els del Geoparc mundial de la UNECSO Orígens.

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i ha passat la seva primera revalidació aquest 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Més informació sobre el Geoparc Orígens: aquí

30 noves entitats
Geoparc Orígens incorpora 30 noves entitats col·laboradores
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 310 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×