TORNA LA CUINA DE FIRA Les fires de tardor ofereixen la possibilitat de tastar els plats

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

TORNA LA CUINA DE FIRA

Les fires de tardor ofereixen la possibilitat de tastar els plats tradicionals del Pallars Jussà, una cuina contundent i elaborada amb productes de proximitat.

 Per cinquena vegada el programa de l’Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars Jussà convoca la campanya Cuina de Fira.



Així, una vegada més 26 restaurants i cases rurals de la comarca elaboraran, durant la tardor i coincidint amb les principals fires del Jussà, uns menús que ens traslladen en les èpoques de ple auge de les fires pallareses i ens permetran endinsar-nos-hi en tots els sentits.

L’època de fires enguany ha començat aquest cap de setmana amb la Fira Ramadera de La Pobleta de Bellveí i la tancarà la Fira de Salàs, el 18 i 19 de novembre.

Cada establiment participant s’encarrega de dissenyar el seu menú de fira, de manera que es pot trobar una gran varietat de plats per tastar. Els productes que s’utilitzen en la majoria de plats dels menús surten del propi territori i de productors locals. I entre destaquen receptes tan pallareses com les sopes de pa, trinxat, confitat de porc, llonganissa i botifarra negra i cap i pota.

Un dels ingredients estrella dels menús de fira és el corder. Precisament, des del programa Al teu gust es promou el consum d’aquesta carn amb la iniciativa Pallars terra de corder, un seguit d’activitats i accions encarades a posar en valor la qualitat d’aquesta carn i recuperar receptes tradicionals. Als menús de cuina de fira és fàcil trobar plats elaborats amb corder o girella, embotit per excel·lència fet a partir de la carn d’aquest animal.

Als comensals que escullen menú de fira se’ls obsequia amb un fulletó col·leccionable on poden trobar el menú del restaurant, així com  tots els establiments on poden tastar menús de fira.

Com a novetat, aquesta edició es convoca un concurs d’Instagram als qual poden participar tots els visitants a les fires fent servir el hashtag #firespallars. I com és habitual, el programa Al teu gust posa parada a totes les fires i organitza activitats per a diferents públics, des d’espectacles fins a tallers de cuina per a petits i grans. 

A més, visitar les fires de tardor del Pallars també es pot entrar en un sorteig d’un lot de productes que es farà durant la Fira de Nadal de La Pobla de Segur.

menúdefira

Aquesta acció està organitzada conjuntament amb els ajuntaments de la Torre de Capdella, Llimiana, Isona i Conca dellà, Talarn, Salàs i la Pobla de Segur.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.188 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×