EL 11È MOSTREMP RECUPERA EL CARRER AQUEST AGOST

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL 11è MOSTREMP RECUPERA EL CARRER AQUEST AGOST

S’ha fet públic el programa d’actes amb propostes culturals

L’Associació Amics del Cinema de Tremp, Mostremp i l’Ajuntament de Tremp ha publicat aquesta setmana la programació prevista per a l’onzena edició del festival de cinema rural Mostremp.Per a explicar quines son les propostes d’enguany s’ha optat per editar unes estovalles de paper amb la programació impresa que es repartiran entre els bars de Tremp per a ser utilitzades en els àpats.

11è Mostremp torna amb força ja que amplia els passis de la secció oficial a tres, recupera la Festa del Cinema a la rambla de Tremp la nit del divendres, i ofereix activitats culturals diverses en col·laboració amb entitats locals.

Es manté l’oferta de propostes cinematogràfiques per a infants i joves i s’ha programat una cloenda que vol ser un repàs del que ha passat durant la mostra, amb propostes de quilòmetre zero.

Enguany el cinema rural té més presència que mai ja que Catalunya ha viscut una petita revolució de la mà de Carla Simon amb premi a la Berlinale d’Alcarràs. Justament el Mostremp ha estat sempre un fort reivindicador del cinema fet des del mon rural i per al mon rural, un llenguatge universal que arriba a tothom. A Tremp l’equip d’Alcarràs desembarcarà per a realitzar una taula rodona on es vol transmetre les vivències del rodatge.

De fet, al jurat de la secció oficial, a banda del periodista Enric Ribera Gabandé i l’actor Dafnis Balduz, comptem també amb Carla Bisart, de l’equip de càsting de la citada pel·lícula.

Del 10 al 14 d’agost el Pallars Jussà tornarà a respirar cinema i festa. Tota la programavió aquí

Novetats de la 11a edició

L’edició de 2022 tindrà una durada de quatre dies, del 10 al 14 d’agost. L’espai central del festival és l’Espai Cultural La Lira de Tremp. L’organització ha preparat diferents propostes cinematogràfiques i lúdiques, algunes d’elles a l’aire lliure, per a tots els públics.

El dimecres 10 d’agost, s’inaugurarà el festival amb la projecció de La última pel·lícula”, un film que té com a protagonista en Samay, un nen de 9 anys que viu amb la seva família a un poble remot de l’Índia, aquest descobreix el cinema per primera vegada i queda absolutament hipnotitzat.

11è MOSTREMP
11è MOSTREMP

Durant els dies de festival, es projectaran un total de 15 curtmetratges, de temàtica rural, a la secció oficial a concurs. En total s’han presentat 134 obres. Les projeccions s’agruparan en tres sessions que es realitzaran de dijous a dissabte.

El jurat de la secció oficial està format per l’actor Dafnis Balduz; Carla Bisart, membre de l’equip de càsting de la pel·lícula Alcarràs i el periodista cultural Enric Ribera Gabandé.

El lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 13 d’agost a les 21h a l’Espai Cultural la Lira, just després de la projecció de la tercera sessió dels curts a concurs a la secció oficial. Diumenge, a les 19.30h després de la sessió Finestra d’actualitat, tancarem el festival amb la Cloenda de KM0.

Com sempre, el Mostremp vol relleu generacional i per aquest motiu manté les seccions Infantil i Juvenil (premi Víctor del Val), on es projectaran curtmetratges realitzats per les escoles i centres educatius de secundària del territori.

Algunes de les activitats que traspassen les portes de La Lira i surten al carrer, són la Festa del Cinema a la Rambla Dr. Pearson. Es tracta d’un sopar amb productes locals i música en directe de la mà de New Band Experience. Aquesta proposta s’organitza amb l’Associació de Comerciants de Tremp i es reprèn després dels dos anys de pandèmia que no es va poder celebrar.
Trobarem també tallers i activitats pels diferents púbics: taller de fotografia amb l’Associació fotogràfica del Pallars, taller per fer un videoclip, taula rodona amb la participació d’una actriu del film Alcarràs, la gimcana infantil de la Casa del Sol Naixent, entre d’altres.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 598 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×