El Consell Comarcal instal·la 36 nous contenidors de vidre a la comarca

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

El Consell Comarcal instal·la 36 nous contenidors de vidre a la comarca

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha instal·lat 36 nous contenidors de vidre arreu de la comarca amb l’objectiu de facilitar i incrementar el reciclatge de vidre. Els nous contenidors estan dissenyats amb el sistema “vacri” que permet poder-se buidar directament mitjançant bujols, sense necessitat de fer el buidatge manual ampolla per ampolla . El mecanisme consisteix en una palanca que alça els bujols amb un esforç humà mínim per tal que siguin buidats dins el contenidor de forma ràpida i eficaç. La remesa de contenidors ha estat aportada per l’entitat Ecovidrio, arrel d’un acord de col·laboració amb l’entitat comarcal.

Les dades de reciclatge entre juny i agost de 2017, respecte el 2016, han suposat un increment d’un 12% en el conjunt de la separació de residus, destacant l’increment en les recollides de paper, envasos i matèria orgànica (14,06 tones més de paper, 12,26 tones més d’envasos i 18,70 tones més de matèria orgànica).

contenidorvidreSegons el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero,  durant aquest període s’ha incentivat el reciclatge en grans productors i per aquest fet s’han distribuït nous contenidors de major capacitat per a la fracció orgànica i també nous contenidors per la separació del vidre.

Altres accions que s’han desenvolupat han estat la millora del reciclatge en les festes majors d’estiu i la col·laboració amb entitats organitzadores per millorar la separació dels residus d’esdeveniments esportius com curses per muntanya o cicloturistes.

Farrero ha assegurat que “és un pas important en el repte del reciclatge a l’Alta Ribagorça”. Els nous contenidors facilitaran la feina als ciutadans i establiments que s’estalviaran el buidatge ampolla a ampolla.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 251 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×