Conclusions de la 5a edició de les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Conclusions de la 5a edició de les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu

Les comarques de muntanya reclamen la implicació de les administracions en el desenvolupament del territori

 • Jesús Montoliu, president de les Jornades per a l’excel·lència, ha presentat un decàleg d’objectius concrets per donar suport a la digitalització de les empreses
 • Prop de 150 assistents i una vintena de ponents s’han reunit a Esterri d’Àneu per posar a debat el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global

La creació d’una infraestructura de telecomunicacions adequada i el suport a la transformació digital de les empreses són algunes de les peticions que l’empresariat de les comarques de muntanya han fet a les administracions públiques, en el transcurs de la cinquena edició de les Jornades per a l’excel·lència, que han reunit prop de 150 assistents a Esterri d’Àneu. En la lectura de les conclusions, Jesús Montoliu, president de l’associació que organitza les Jornades, ha demanat la implicació de les administracions i ha presentat un decàleg d’objectius per als pròxims anys. “El desenvolupament de les comarques de muntanya depèn, en bona mesura, de les possibilitats que tinguin les nostres empreses de poder competir en igualtat de condicions”, ha assenyalat Montoliu.Al llarg de les Jornades, que han arrencat aquest matí, conduïdes pel periodista Josep Puigbó, amb la participació del conseller de Polítiques digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró i una vintena de ponents, els assistents han compartit les seves experiències i perspectives de futur en l’àmbit del comerç electrònic. Montoliu ha recordat que amb el creixement de les TIC, accelerat per l’adopció massiva d’Internet, l’arribada de la banda ampla i el nou concepte de distàncies geogràfiques, es corre el risc d’augmentar la desigualtat entre municipis, accentuant la sensació de perifèria de les zones rurals i allunyades dels nuclis urbans. Per això, i amb l’objectiu d’aprofitar els avantatges que l’e-commerce pot suposar en les regions de muntanya pel que fa a l’eliminació de fronteres geogràfiques, el president de les Jornades per a l’excel·lència ha demanat la cooperació de l’administració pública, les operadores de telecomunicacions i també de les empreses.

Montoliu ha instat tots els agents implicats a posar-se en marxa i a “començar a treballar immediatament per fer del Pirineu un entorn més competitiu”, i ha centrat les conclusions en un decàleg d’objectius. 

Un decàleg de conclusions per tancar les Jornades

Aquest és el decàleg de conclusions i objectius amb el qual el president de les Jornades per a l’excel·lència ha posat en comú les peticions i necessitats detectades en les comarques de muntanya:

 1. Crear la infraestructura de telecomunicacions necessària per disposar de banda ampla fixa i mòbil a empreses i llars.
 2. Interconnectar amb banda ampla dels centres formatius.
 3. Fomentar les habilitats digitals en els centres formatius, així com les inquietuds en les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).
 4. Donar suport a les empreses de les comarques de muntanya en la seva transformació digital, a través de l’assessorament i la formació, juntament amb el suport en la contractació de talent digital i les subvencions als projectes de transformació digital.
 5. Fomentar els projectes de B2B (Business to Business, o comerç electrònic entre empreses) de les companyies de la zona, tant o més important que el B2C (Business to Consumer) per obrir-se a nous mercats.
 6. Posicionar el Pirineu en l’adequat nivell de competitivitat per obtenir projectes d’R+D en els diferents marcs europeus i locals.
 7. Fomentar la creació d’un entorn adequat per atreure talent i start-up digitals, que ajudi a retenir la població, així com potenciar idees que difícilment puguin sorgir en altres entorns.
 8. Oferir, a través de subvencions, suport a les empreses TIC i les noves start-up per establir-se en el territori.
 9. Potenciar la creació d’un clúster regional d’empreses, en els sectors verticals més estratègics, que permeti emprendre projectes d’innovació corporativa conjunts.
 10. Reduir l’escletxa digital, apropant les noves tecnologies a  la gent del territori, en especial a les persones grans i a la població sense recursos.

Sobre les Jornades per a l’excel·lència

Les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu neixen com a iniciativa d’una associació d’empresaris i professionals de les comarques de muntanya que treballen per assolir l’excel·lència en els seus camps professionals. El desembre de 2013 van celebrar la primera conferència ‘Present i futur de l’empresa catalana’, una cita que s’ha anat consolidant des de llavors com a espai de trobada i debat pels petits empresaris i professionals de la zona del Pirineu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.535 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×