La Mostra de Formatges de Sort avança en sostenibilitat La 9a Mostra es realitzarà els dies 19 i 20 d’abril

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Mostra de Formatges de Sort avança en sostenibilitat

La 9a Mostra es realitzarà els dies 19 i 20 d’abril

La 9a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya de Sort apostarà per un esdeveniment ambientalment sostenible, amb la col·laboració de l’empresa de material compostable Novamont i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Enguany l’organització de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya de Sort ha dirigit esforços en replantejar l’esdeveniment des d’un punt de vista de sostenibilitat, per fer-ho només utilitzarà  material compostable com a vaixella servida des de la Mostra. Aquesta iniciativa en matèria mediambiental compta amb la col·laboració de l’empresa Novamont, que produeix el material compostable “Mater-Bi” i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà,  que ha col·laborat en l’organització de l’esdeveniment. 

Amb aquesta edició es compliran nou anys que s’organitza la Mostra de Formatges a Sort, a càrrec del Tros de Sort, l’Ajuntament de Sort i ACREFA (Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà de Catalunya). Des del seu origen l’organització assumeix com a propis els valors de la proximitat i la qualitat, traçant com a objectius la promoció del producte artesà elaborat al territori, tot reivindicant el patrimoni natural i cultural que dota de valor aquest producte.

Així doncs, és la coherència amb els valors esmentats que porta a fer passos per a la realització d’un esdeveniment cada cop més sostenible amb el medi ambient. Aquesta cita anual ha presentat una evolució positiva en dades de participació fins arribar als 4.500 visitants en la darrera edició, el qual justifica la necessitat de reduir la generació de residus.  D’aquesta manera la minimització de l’ús del plàstic convencional d’un sol ús i el foment de la utilització de material compostable d’un sol ús (plats, gots, coberts) en l’àrea de tast i el lliurament de bosses compostables en el recinte firal enlloc de les bosses de plàstic,  esdevé un pas important en aquest sentit adreçat a millorar la Mostra en la línia de sostenibilitat i qualitat. Cal tenir present que el fet que aquests plats, gots, coberts i altres productes siguin compostables permetrà que es puguin recollir conjuntament amb els residus orgànics i es puguin tractar íntegrament a la planta de compostatge de Sort, garantint el seu total aprofitament.

Com cada any el seu punt neuràlgic serà al voltant del recinte firal, on s’hi trobarà una selecció dels formatgers de tot el territori català, amb l’afegit d’una petita representació de vi i cervesa artesana. I per altra banda comptarà amb l’àrea de tast on es donen a conèixer i a provar els productes presents al recinte. 

Com a activitats complementàries els visitants trobaran una agenda d’activitats molt complerta i variada que inclou des de tallers vinculats al món del formatge fins a activitats culturals d’animació.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 148 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×