CONFERÈNCIA SOBRE POMPEU FABRA EN EL MARC DELS ACTES DE L’ANY FABRA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

CONFERÈNCIA SOBRE POMPEU FABRA EN EL MARC DELS ACTES DE L’ANY FABRA

S’ha realitzat la inauguració de l’exposició Pompeu Fabra, una llengua completa

Ahir per la tarda a la Biblioteca Pública Maria Barbal va tenir lloc la conferència “Pompeu Fabra vist pels seus alumnes” a càrrec de M. Rosa Lloret, professora de la Universitat de Barcelona.

Lloret ha fet referència a l’obra pedagògica de Fabra a partir de les fonts documentals, basades en apunts dels alumnes que permetien reflectir el tarannà i l’estil del mestre. També ha destacat informació del rerefons de la normativa de la gramàtica de la llengua  així com reflexions del mateix Fabra al voltant de la llengua. Lloret és autora del segon volum de les Obres Completes dirigides pels filòlegs Jordi Mir i Joan Solà.

A més a més s’ha realitzat la inauguració i visita a l’exposició Pompeu Fabra a càrrec de Sílvia Romero del CPNL del Pallars Jussà que es podrà visitar fins al 30 de setembre.

Fabra va ser un personatge amb vinculació a la ciutat de Tremp ja que compartia amistat amb l’alcalde Josep Sastre, persona que li va fer de testimoni per a la validesa del testament que Fabra va fer a Andorra des de l’exili, testament que destaca per estar escrit en llengua catalana.

Aquesta conferència i exposició formen part de l’Any Fabra que commemora el 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la Gramàtica catalana. Els actes de l’any Fabra estan organitzats per la Direcció de Política Lingüística i a Tremp comptem amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Servei de Normalització Lingüística del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Tremp i la Biblioteca Pública Maria Barbal.

Foto-exposicio

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 222 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×