CAMPANYA DE TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL COL·LABORA EN LA CAMPANYA DE TINENÇA RESPONSABLE D’ANIMALS DE COMPANYIA ‘SÓC RESPONSABLE’

La iniciativa, que promou la identificació i l’esterilització de gossos, gats i fures, és possible a la capital alturgellenca gràcies a la col·laboració del Centre Veterinari La Seu i el Centre Veterinari MOA.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell col·labora en la campanya ‘Sóc responsable’ de tinença responsable d’animals de companyia que promou la identificació i l’esterilització de gossos, gats i/o fures.



Aquesta campanya, iniciativa de la Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ofereix la possibilitat als propietaris de gossos, gats i fures de poder identificar a la seva mascota i/o esterilitzar a preus reduïts.

La iniciativa és possible gràcies a la participació dels centres veterinaris col·laboradors que a la nostra ciutat són Centre Veterinari La Seu (Pl. Lleteries 14) i Centre Veterinari MOA (C. St. Joan Baptista La Salle 50).

La campanya, que es va iniciar el passat 1 de febrer, finalitza el 30 d’abril. Per més informació es pot trucar al 93 624 55 38 o bé entrar al web socresponsable

 
 

Identificació i esterilització de les mascotes

Des de l’Ajuntament urgellenc s’aposta per la identificació, que permet el retorn dels animals als seus propietaris, i l’esterilització, que permet el control de la natalitat, com a eines “imprescindibles” per millorar la gestió dels animals domèstics.

Recordem que la identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris, sent alhora dues eines fonamentals per fomentar la tinença responsable d’animals, evitar les pèrdues i combatre abandonadament de les mascotes.

El microxip és la millor manera de poder recuperar l’animal en cas de pèrdua ja que permet accedir a la informació del propietari de l’animal. El fet de poder actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és de molta importància per a l’efectivitat del sistema.

Cal dir que també és important i obligatori censar a l’animal, és a dir, inscriure’l al registre censal del nostre municipi. Per tal de realitzar la inscripció cal dirigir-se a l’ajuntament o bé als centres veterinaris de la ciutat. Per tal de disposar de dades fiables és important també actualitzar les dades del cens quan l’animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció.

L’esterilització és l’altra eina imprescindible per tal d’evitar l’abandonament de milers de gossos, gats i fures cada any i sobresaturar els refugis d’animals de companyia, que tenen un elevat cost de manteniment.

Aquest mètode anticonceptiu també comporta avantatges per l’animal com és la prevenció de diversos problemes de salut i de benestar general (emocional, físic i hormonal), evitar naixements no desitjats, millorar el comportament de l’animal, ja que elimina el zel, i per tant desapareix el risc de fuga, els marcatges, els comportaments agressius dels mascles i, per tant, els animals esdevenen més dòcils.

Animals abandonats durant el 2015

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell és el responsable de la gestió dels animals abandonats i perduts a la via pública, que una vegada recollits són traslladats al Refugi Supracomarcal de Benavarre des d’on es realitzen les gestions de retorn d’aquests animals al seu propietari, si és que es pot localitzar o bé se’ls intenta donar en adopció.

Durant l’any 2015, només del municipi de la Seu s’han portat a aquest refugi un total de 105 animals, dels quals 66 han estat gossos i 39 gats. No cal dir que aquesta xifra és “força elevada” -representa gairebé una mitjana de 9 animals cada mes- tenint en compte que la capacitat del refugi és de 60 animals, i que la Seu és només 1 dels 18 municipis als quals dóna servei.

Si s’analitzen els animals entrats al refugi, cal dir que només un 36,40% estan identificats amb xip davant el 63,60% que no ho estan. També destaca l’elevat nombre de recollides de gats ha estat molt important aquest darrer any en que se n’han recollit 4 camades amb un total de 24 cadells.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.811 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×